Europarcs Survival – Belfeld

Elk jaar verdienen alle leerlingen van groep 8 een tof einde van tijd op de basisschool. Voor al die leerlingen uit 3 verschillende gemeentes organiseren wij de Survivaldagen in Belfeld. Een fantastische dag met klimmen, klauteren, rennen, modder, water en nog veel meer!


Een fantastische beleving voor ieder kind!

Ook dit jaar zullen we een uitdagende survival dag organiseren in Belfeld! Na een zeer geslaagde editie in 2023 zetten we de traditie weer voort zoals de survival bedoelt is. Alle kinderen (en begeleiding) volgen verschillende routes door het bos en door de beek. Dit doen ze te voet, tijdens de routes liggen er verschillende opdrachten en uitdagingen voor ze klaar.

Er zijn maar liefst 7 verschillende Courses!
Obstacle, Shooting games, Challenge, Mud, Raft, Playstation en Expeditie Maasduinen.

Samen met Venlo.Fit, Prisma en vrienden van de survival staan we voor alle schoolverlaters klaar. Wij vinden het erg belangrijk dat alle kinderen van groep 8 leren wat echt buitenspelen is. Samenwerken, sportiviteit en omgaan met de natuur zal deze dagen centraal staan.

Samen gaan we er dit jaar weer een toffe editie van maken!

 


Maar liefst 47 basisscholen hebben zich aangemeld voor de editie van 2024!

1651 leerlingen

 
2022 - van Nieuwpoort

 


7 verschillende COURSES!

De klassen worden aan het begin van de dag ontvangen op Europarcs Maasduinen, daar hebben we in Bram's Beverburcht onze centrale plaats. Vanuit daar krijgen alle leerlingen uitleg over het verloop van de dag. School heeft alle leerlingen in groepjes van 5-7 leerlingen ingedeeld, elk groepje vertrekt naar een apart onderdeel en wordt begeleid door een volwassene. Onderstaand lees je een introductie over de verschillende "courses" die de leerlingen af gaan leggen gedurende de dag.


Obstacle course

Een stukje van het terrein van de grindafgraving is omgebouwd tot obstacle course. Rennen, kruipen, tijgeren, klimmen en klauteren. Niets is te gek. Ga jij 1 rondje of haal je er misschien wel 2!? Daag je klasgenoten uit en geniet van de natuur waar deze toffe obstacle course gelegen is.


Shooting games

Lukt het jou om verschillende targets te raken? Daag jezelf en anderen uit! Een tof spel met natuurlijke elementen.


Mud

Bij deze route is de uitdaging om het vieste te worden van allemaal. We gaan door een modderige beek wandelen en jullie krijgen extra punten als jullie een toffe foto laten zien waarop jullie super vies zijn. Plezier gegarandeerd, ook voor de kids die zeggen niet vies te willen worden.


Challenge course

Een uitgezette route met daarbij verschillende opdrachten en uitdagingen. Behaal jij alle sterren van deze route met jouw team? Zorg ervoor dat je goed leest en niets vergeet mee te nemen.


Play Station

Leuke korte spellen die je elke keer tussen de routes door zelf in kan plannen. De spellen liggen rond het verzamelpunt en mogen op eigen tempo gedaan worden. Ook hier zijn punten te verdienen!


Expeditie Maasduinen

Verschillende opdrachten en uitdagingen staan voor jullie klaar bij Expeditie Maasduinen. Sleep jij alle punten binnen?


2022 - omroep Venlo

Artikel Omroep Venlo 2022


2016 - omroep P&M2015


Mede mogelijk gemaakt door:

 

Venlo.Fit - Claudia Smeets & Meike Kessels
Prisma - Ronald van den Berg
Europarcs Maasduinen - Rob Uitvlugt
Van Nieuwpoort - Joep Pijnenburg
Tap-Out - Patrick van Brenk

 

Vrienden van de survival:
Geert Hovens
John Schmitz
Rens Simons
Meike Kessels

Waarvoor grote dank! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Contact Survivaldagen:

Coördinator Survivaldagen:
Susan van Gerven
tel. 0651966861
mail: susan@tap-out.nl

Locatie organisatie:
Venlo Adventures
Albertushofweg 6
Venlo
info@venloadventures.nl

Locatie Survivaldagen:
Europarcs Maasduinen
Maalbekerweg 25
5951 NS Belfeld

 


Maatwerk - Ook voor op maat gemaakte uitjes kan je bij ons terecht!