Survivalweken, beleef en beweeg!

Het was dit jaar even spannend of het allemaal wel door kon gaan. Helaas is er vanuit schoolinstanties geen budget meer om de tofste dag van de schoolverlaters te organiseren. Ronald (organisator van voorgaande jaren) liet het hier niet bij zitten en zocht een opvolger. De vaste ploeg vrijwilligers, instructeurs en vakdocenten werden bericht en kwamen al snel samen in Sophia’s (de vaste meeting plaats op Europarcs Maasduinen). Na de meeting liepen wij naar buiten als nieuwe organisator van de Europarcs Survivalweken, met trots zullen wij de organisatie van Ronald overnemen.

Venlo Adventures neemt de organisatie van de Europarcs Survivalweken over!

Ondertussen zijn we al vanaf Januari met de organisatie bezig. Alle scholen zijn benaderd en we krijgen fantastische reacties terug!

Alle geplande dagen zijn ingevuld. Er zijn maar liefst 42 aanmeldingen met een leerling totaal van 1295. Dit zijn basisscholen uit de gemeente Venlo, Peel en Maas en Beesel. Alle groepen 8 zijn welkom om een toffe dag te beleven op Europarcs Maasduinen. Samen met onze sponsoren, vrijwilligers en partners strijden we ervoor om alle scholen mee te kunnen laten doen.

Al deze leerlingen gaan we een fantastische dag laten beleven!

Meer over de survivalweken, vrijwilligers en sponsoren lees je op deze site.

Knallend het nieuwjaar in!

Oud- & Nieuw. Een avond om stil te staan bij alle gebeurtenissen in 2022. Iedereen heeft mooie en minder mooie momenten aan het afgelopen jaar. Proost met vrienden of familie en sluit het jaar af op gebruikelijke wijze. Wat is eigenlijk gebruikelijk met Nieuwjaar? Gourmetten, tapas, oliebollen eten, champagne drinken, vuurwerk afsteken en op nieuwjaarsdag het water induiken? Of heb je een andere gebruikelijke traditie?

Knallen maar! Volgens een Germaanse traditie zat de lucht tussen Kerstmis en Oud & Nieuw vol met boze geesten. Met buskruit (veel lawaai) werden de boze geesten weggedreven. Vuurwerk maakt veel kabaal en is erg feestelijk om naar te kijken, perfect om het nieuwjaar in de luiden. Naast het vuurwerk gebruiken we ook de champagnefles kurk om het jaar uit te knallen.

Hey Oliebol! Wist je dat?
– Oliebollen eten een typisch Nederlandse traditie is.
– Er in een eierkoek per 100 gram veel meer calorieën zitten dan in een oliebol.
– Een Nederlander eet gemiddeld 8 oliebollen rond nieuwjaar, landelijk worden er dus ongeveer 136 miljoen oliebollen gegeten.
– De Amerikaanse donut stamt af van de olykoek (de vroegere oliebol).
– Je ongeveer een half uur moet wandelen om een oliebol “eraf” te lopen.
– Oliebol staat ook bekend als: onnozel persoon, dom persoon of dronkenmansgezicht.
– Het vet van de oliebollen je zouden kunnen beschermen tegen het zwaard van godin Perchta (Oud Germaanse godin).

Goede voornemens. De meest voorkomende voornemens zijn: afvallen, meer sporten en meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Helaas blijkt uit hetzelfde onderzoek dat slechts één op zes mensen het lukt om de voornemens vol te houden. Ben jij een van de 6 die de voornemens volhoudt? Stok achter de deur nodig? Laat het weten, er zijn genoeg mensen die je willen helpen!

Duik samen het nieuwe jaar in. Ieder land heeft zijn eigen tradities gedurende de jaarwisseling. Een populaire traditie is de Nieuwjaarsduik. Tienduizenden mensen komen hier jaarlijks bij elkaar om het nieuwe jaar letterlijk fris en fruitig te beginnen. Waarom zou je eigenlijk een Nieuwjaars duik moeten nemen? Nou: het versterkt je immuunsysteem, het verbeterd je bloedsomloop, je maakt heel veel endorfine aan (geluksgevoel), het verminderd stress en het verhoogd je libido. Tip! Nieuwjaarsduik in Venlo 11.00 uur (locatie: natuurgebied Raaijweide)

Tradities in andere landen:
– In Denemarken wordt op oudejaarsdag servies tegen het huis van vrienden en buren kapot gegooid. Hoe meer scherven je de volgende dag op de deurmat vindt, hoe meer geluk je zult hebben in het nieuwe jaar.
– In Griekenland wordt in een brood een munt verstopt. De vinder zal een gelukkig jaar beleven.
– In Spanje is het gebruikelijk om middernacht 12 druiven achter elkaar te eten, op iedere klokslag een. Elke druif zorgt voor een maand vol geluk in het komende jaar.

Wat zijn jou plannen op 31 December & 1 Januari? Laat het weten in de reacties op dit bericht!

Ninja Pieten training in Venlo! Een toffe uitlaatklep voor kinderen.

Deze weken zijn erg spannend voor de Kids. Van problemen op het Sinterklaasjournaal tot aan de vraag of ze eigenlijk wel lief genoeg zijn geweest. Maar wat is het toch een leuke tijd! Stralende gezichtjes, enthousiasme, zingen, dansen, kleuren en knutselen voor Sint en zijn Pieten. Daar smelten we toch van. Gelukkig zijn er nog genoeg enthousiaste Pieten die dit feest mede mogelijk maken, dat we dit feest nog maar lang in ere houden.

Bij Venlo Adventures geven we voor aanvang van het Sinterklaasweekend elk jaar een training waarbij kinderen actief kunnen ontspannen. Kinderen ervaren in deze tijd spanning, voor veel kinderen is beweging een fijne uitlaatklep. Daarnaast is er een Piet aanwezig die de tijd voor ze neemt en dingen op een rustige manier uitlegt. Geen haast, geen druk, geen spanning gewoon samen bewegen!

Gisteren vond de Ninja Pieten training plaats op onze locatie, voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. In plaats van pepernoten bakken, cadeautjes in de schoorsteen gooien en hinkelen hebben de kinderen speciale vaardigheden geleerd die je als “dak”Piet toe kunt passen.

Er werden salto’s gemaakt, aan ringen gezwaaid, in netten geklommen, over muurtjes gesprongen en over een dak gebalanceerd! Technieken werden aangeleerd door Woy en Piet was aanwezig om de kinderen uit te dagen!

Na een uur actief bezig te zijn geweest hadden ze allemaal een medaille verdient. Wat waren de kinderen trots op het einde van de training dat ze alle opdrachten goed uitgevoerd hadden en weer een beetje dichter bij Sinterklaas stonden.

Tot en met 5 December zal onze locatie nog in Sinterklaassfeer zijn.

We wensen iedereen een heel fijn sinterklaasfeest toe!

Tip! Een keer een Ninja of Warrior training bijwonen bij Tap-Out? klik dan op deze link om een GRATIS vrijblijvende proefles aan te vragen.

Team activiteit in Limburg Venlo

Waarom teambuilding activiteiten belangrijk zijn voor je bedrijf

 

Wat zijn teambuildingactiviteiten?

Om te begrijpen waarom teambuildingactiviteiten zo belangrijk zijn, moet je eerst weten wat deze activiteiten inhouden.

Teambuildingactiviteiten zijn alle activiteiten die worden gedaan om de communicatie en samenwerking binnen teams of groepen te verbeteren. Ze kunnen zo eenvoudig zijn als ijsbrekerspelletjes of meer complexe probleemoplossende oefeningen.

Het belangrijkste is dat ze teamleden de gelegenheid bieden om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Wanneer teambuildingactiviteiten regelmatig worden uitgevoerd, kunnen ze de communicatie en samenwerking binnen een team helpen verbeteren, wat leidt tot betere algemene prestaties. In de hedendaagse werkomgeving, waar meer en meer bedrijven vertrouwen op teams om werk gedaan te krijgen, kunnen teambuildingactiviteiten een vitaal onderdeel zijn om ervoor te zorgen dat teams in staat zijn effectief samen te werken.

Teambuilding opdrachten en spellen voor iedereen in Limburg Venlo

Wat zijn de voordelen van teambuildingactiviteiten?

Bedrijven van elke omvang kunnen baat hebben bij teambuildingactiviteiten. Deze activiteiten helpen de communicatie en samenwerking te bevorderen, terwijl ze werknemers ook de kans geven om een band met elkaar op te bouwen. Als gevolg daarvan kunnen teambuildingactiviteiten leiden tot een hogere productiviteit en creativiteit, evenals een beter moreel en meer tevredenheid over het werk.

Bovendien kunnen teambuildingactiviteiten bedrijven ook helpen om een sterker gemeenschapsgevoel en een sterkere identiteit te ontwikkelen. In de concurrerende zakenwereld van vandaag (de krapte op de arbeidsmarkt) is elk voordeel dat een bedrijf kan behalen het onderzoeken waard. En teambuildingactiviteiten bieden een unieke kans voor bedrijven om hun activiteiten te verbeteren en een sterke basis te leggen voor toekomstig succes.

 

Hoe kies je de juiste teambuildingactiviteit voor je team?

Het kiezen van de juiste teambuildingactiviteiten voor je team kan erg lastig zijn. Met zo veel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Er zijn echter een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden om de keuze te beperken. Ten eerste, denk aan de grootte van het team en de beschikbare tijd. Het is belangrijk om een activiteit te kiezen waar iedereen aan mee kan doen en die niet te veel tijd in beslag neemt.

Ten tweede, hou rekening met de sterktes en zwaktes van het team. Kies een activiteit die het team zal uitdagen en hen zal helpen om te groeien in hun zwakke punten.

Denk ten slotte aan de interesses van het team. Kies een activiteit die plezierig is voor alle betrokkenen. Door deze factoren in overweging te nemen, kan je er zeker van zijn dat je de juiste teambuildingactiviteit voor je team kiest.

Kom je er echt niet uit of wil je graag persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Teambuilding expeditie activiteit voor groepen in teams uitje Limburg Venlo

Ideeën voor teambuilding activiteiten

Wij begrijpen dat het lastig om een teambuilding activiteit te bedenken en te organiseren. Daarom hebben wij hieronder de meest populaire teambuilding activiteiten op een rijtje gezet:

Deze outdoor teambuilding is intens, groots en uitdagend. Verleg je eigen grenzen en werk samen met je teamgenoten om de finish te bereiken en de opdrachten goed uit te voeren.

Werk in teams aan diverse opdrachten, uitdagingen en voltooi spelletjes en puzzels. De ideale combinatie tussen kracht en snelheid en samenwerken en slim zijn.

Deze teambuilding activiteit is minder intensief dan de outdoor versie, maar zeker niet minder moeilijk. Op een leuke en speelse manier werk je samen met je team door het parcours met diverse uitdagingen en puzzels.

Wagenmakerij Venlo historische locatie

Activiteiten op een unieke locatie in Venlo

Wil jij een activiteit of uitje organiseren op een unieke locatie? Hieronder vertellen we je alles over de Wagenmakerij in Blerick waar Venlo Adventures gevestigd zit en waarom een goede locatie belangrijk is als je een groepsactiviteit wil organiseren.

De Wagenmakerij

De Wagenmakerij is een voormalig wagenwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen in Blerick, Venlo. Sinds 2003 staat deze werkplaats op de nationale monumentenlijst van ons land en geldt het als industrieel erfgoed. Door de grootte van het pand (7.375 m2) is het een van de grootste industriële rijksmonumenten van Nederland.

Aan het eind van de 19e eeuw was er behoefte aan een nieuwe werkplaats voor het spoorwegvervoer voor onderhoud aan materieel in het zuiden van Nederland. De werkplaats werd op een strategische locatie gebouwd tussen de spoorlijnen Eindhoven-Venlo en Nijmegen-Venlo.

Op 1 maart 1889 werd de Wagenmakerij geopend en het diende dus vooral als loods voor het uitvoeren van reparaties aan goederenmaterieel. Na de Tweede Wereldoorlog konden er in deze loods maar liefst 20 à 25 wagons per dag worden gerepareerd. Maar in 1951 werd een deel van de activiteiten verplaatst naar een nieuwe locatie: de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Langzaam nam het goederenvervoer (en kolenvervoer) af in de omgeving en werd de werkplaats op 1 maart 1969 gesloten. De loods heeft lange tijd gediend voor het stallen van afgevoerde locomotieven en museummateriaal.

wagenmakerij venlo
Foto van Arjan den Boer

De voordelen van een imposante locatie bij groepsactiviteiten

Een groepsactiviteit is zo goed als de locatie is. Wanneer je wilt dat jouw groep een band opbouwt of meer naar elkaar toegroeit, dan is het belangrijk om een omgeving te kiezen die bevorderlijk is voor de conversatie en verbinding.

Het decor en de omgeving zijn een cruciaal voor elke activiteit. Het kan de toon zetten en de stemming van zowel de deelnemers als de toeschouwers beïnvloeden. In een rommelige, benauwde ruimte voelen mensen zich angstig en gestrest, terwijl een open, luchtige ruimte hen meer ontspannen zal laten voelen. Hetzelfde geldt voor de omgeving. Een drukke straathoek zal een andere sfeer creëren dan een rustig park.

Bij het organiseren van een activiteit is het belangrijk om rekening te houden met zowel de fysieke ruimte als de omgeving. Door rekening te houden met de sfeer die je wilt creëren, kun je ervoor zorgen dat je evenement een succes wordt.

Een unieke locatie kan de perfecte achtergrond bieden voor je groep om elkaar beter te leren kennen. Het is bovendien ook een neutraal terrein. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die aansluit bij de doelen en interesses van je groep of activiteit. Zo maak je nóg meer indruk met je activiteit.

Actieve activiteiten voor grote groepen in Venlo Limburg

Sfeer en beleving bij Venlo Adventures

Ons historisch en industrieel pand en omgeving passen bij de uitstraling van Venlo Adventures. Wij organiseren uitsluitend actieve en imposante activiteiten. Zeker voor onze bootcamps en obstacle runs is de locatie schitterend.