Wil jij een activiteit of uitje organiseren op een unieke locatie? Hieronder vertellen we je alles over de Wagenmakerij in Blerick waar Venlo Adventures gevestigd zit en waarom een goede locatie belangrijk is als je een groepsactiviteit wil organiseren.

De Wagenmakerij

De Wagenmakerij is een voormalig wagenwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen in Blerick, Venlo. Sinds 2003 staat deze werkplaats op de nationale monumentenlijst van ons land en geldt het als industrieel erfgoed. Door de grootte van het pand (7.375 m2) is het een van de grootste industriële rijksmonumenten van Nederland.

Aan het eind van de 19e eeuw was er behoefte aan een nieuwe werkplaats voor het spoorwegvervoer voor onderhoud aan materieel in het zuiden van Nederland. De werkplaats werd op een strategische locatie gebouwd tussen de spoorlijnen Eindhoven-Venlo en Nijmegen-Venlo.

Op 1 maart 1889 werd de Wagenmakerij geopend en het diende dus vooral als loods voor het uitvoeren van reparaties aan goederenmaterieel. Na de Tweede Wereldoorlog konden er in deze loods maar liefst 20 à 25 wagons per dag worden gerepareerd. Maar in 1951 werd een deel van de activiteiten verplaatst naar een nieuwe locatie: de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Langzaam nam het goederenvervoer (en kolenvervoer) af in de omgeving en werd de werkplaats op 1 maart 1969 gesloten. De loods heeft lange tijd gediend voor het stallen van afgevoerde locomotieven en museummateriaal.

wagenmakerij venlo
Foto van Arjan den Boer

De voordelen van een imposante locatie bij groepsactiviteiten

Een groepsactiviteit is zo goed als de locatie is. Wanneer je wilt dat jouw groep een band opbouwt of meer naar elkaar toegroeit, dan is het belangrijk om een omgeving te kiezen die bevorderlijk is voor de conversatie en verbinding.

Het decor en de omgeving zijn een cruciaal voor elke activiteit. Het kan de toon zetten en de stemming van zowel de deelnemers als de toeschouwers beïnvloeden. In een rommelige, benauwde ruimte voelen mensen zich angstig en gestrest, terwijl een open, luchtige ruimte hen meer ontspannen zal laten voelen. Hetzelfde geldt voor de omgeving. Een drukke straathoek zal een andere sfeer creëren dan een rustig park.

Bij het organiseren van een activiteit is het belangrijk om rekening te houden met zowel de fysieke ruimte als de omgeving. Door rekening te houden met de sfeer die je wilt creëren, kun je ervoor zorgen dat je evenement een succes wordt.

Een unieke locatie kan de perfecte achtergrond bieden voor je groep om elkaar beter te leren kennen. Het is bovendien ook een neutraal terrein. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die aansluit bij de doelen en interesses van je groep of activiteit. Zo maak je nóg meer indruk met je activiteit.

Actieve activiteiten voor grote groepen in Venlo Limburg

Sfeer en beleving bij Venlo Adventures

Ons historisch en industrieel pand en omgeving passen bij de uitstraling van Venlo Adventures. Wij organiseren uitsluitend actieve en imposante activiteiten. Zeker voor onze bootcamps en obstacle runs is de locatie schitterend.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous reading
Waarom teambuilding activiteiten belangrijk zijn voor je bedrijf
Next reading
Activiteiten op een unieke locatie in Venlo